Hae tästä blogista

perjantai 16. kesäkuuta 2017

Pinaatti-fetapiiraset ja kasvispiirakka



Pinaatti-fetapiirasett Täykkärin ohjeella. Minulla tuli noin 40 kpl, tosin ne eivät kohonneet niin muhkeiksi kuin lienee ollut tarkoitus.

Rahkavoitaikina
250 g voita
250 g maitorahkaa 
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Vatkaa voi ja rahka. Jos käytössäsi on yleiskone, vatkaus kannattaa tehdä sillä. Yhdistä jauhot ja lisää nopeasti sekoittaen taikinaan. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan yöksi. Itse en huomannut ennakoida, joten taikina oli jääkaapissa vain muutaman tunnin, enkä omista yleiskonettakaan 😊

Kaulitse taikina pitkäksi ja taita kolmeen osaan. Toista kaulitseminen ja taittaminen niin monta kertaa kuin jaksat. Sitä lehtevämpi, mitä enemmän toistoja. 

Pinaatti-fetatäyte
150 g pakastepinaattia
100 g Apetina feta-kuutiojuustoa 
1 pientä valkosipulin kynttä 
75 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
mustapippuria (sekoita kaikki aineet)

Sulata pinaatti  ja valuta neste pois siivilän läpi. Murustele feta pinaatin sekaan. Purista valkosipulipuristimella ja kuullota voissa paistinpannulla. Sekoita kaikki edelliset tuorejuuston sekaan.

Kaulitse taikina. Ota sopivalla ympyrän muotoisella muotoisella muotilla piirakkapohjia (muovimuki). Painoin toisella hieman pienemmällä muotilla (urheilujuomapullon korkilla) paikkaa täytteelle. Aseta täyte paikoilleen. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.

Oikealla on kasvispiirakka. Alkuperäinen ohje sekin Täykkäriltä, mutta vaihdoin paprikat pois.

Pellinen kasvispiirakkaa

Pohja
1 tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
1 dl vehnäleseitä
5 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
50 g margariinia 



Yhdistä kuivat aineet, mutta vain pieni osa jauhoista. Lisää 42 asteinen vesi ja lisää sitten loput jauhot, vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi pehmeä margariini ja jätä taikina kohoamaan.


Täyte
iso suippopaprika
parsakaalia 1½ isohkoa
4 porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 3/4 tl suolaa
2 Koskenlaskijan Viherpippuri pakettia
4 kananmunaa

Suikaloi kasvikset. Paista kasvikset öljyssä paistinpannulla. Lisää suola. Sammuta levy ja lisää paloiteltu juusto, sekoittele, kunnes vähän sulaa. Sekoita munat ja lisää kasvisten sekaan.

Kaulitse taikina pellille ja kaada täyte päälle. Paista 225 °C  20 minuuttia.

Maku on aika voimakkaan viherpippurinen. Jos et tykkää voimakkaasta mausta, vähennä viherpippurijuuston määrää ja korvaa osa vaikka tavallisella sulatejuustolla. Pohja on hyvä yleispohja moneen muuhunkin piirakkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti