Hae tästä blogista

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kinuskinen Daim-juustokakku



Käskettiin yllättää, joten yhdistelin eri ohjeita Daimin ystävällä, ja tällainen oli lopputulos. Oli muuten hyvää! Ei liian imelää, mutta kuitenkin sitä jotakin löytyi. Harmi, että kondensoitua maitoa ei ole laktoosittomana. Ja taitaa laktoosia olla Daim-rakeissakin...




Pohja:
100 g sulatettua voita
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa sulatettuun voihin kananmunat ja sokeri niin, että seoksesta tulee kuohkeaa. Kääntele huolellisesti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, eli jauho ja kaakaojauhe. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24-26 cm) ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia (Itse paistoin vähän vajaan). Kokeile tikulla kypsyys. Anna pohjan jäähtyä, irrota vuuasta ja pese vuoka.


Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Valio Eila)
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk (397g) karamellisoitua maitotiivistettä (ruskeaa)
n. 1/4 dl sokeria
½ dl kiehuvaa vettä
2 pussia Daim-rakeita (100 g /pussi)

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, maitorahka ja karamellisoitu maitotiiviste tasaiseksi. Mausta sokerilla. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Käännä joukkoon kermavaahto sekä lisää lopuksi vielä Daim-rakeet. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Aseta paistettu pohja takaisin vuokaan. Laita mahdolliset reunakalvot. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Itse koristelin vain kaakaojauheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti