Hae tästä blogista

torstai 9. maaliskuuta 2017

Bataattikeitto


Olen jo useamminkin tehnyt bataattikeittoa tällä ohjeella, mutta laitan sen nyt tänne, ettei aina tarvitse etsiä ja muistella, mikä ohje se nyt olikaan. Itse käytän kookoskermaa, mutta varmaan tavallinenkin kerma sopisi. Keiton maku on hieman makeahko. Pidän myös inkivääristä, jonka määrää aina vaihtelen.

1 bataatti
1 sipuli
2 porkkanaa
2 perunaa
öljyä
pätkä inkivääriä (noin 1 - 2 cm)
1 rkl kasvisfondia 

vettä
1 prk (2 dl)  kookoskermaa
noin 3/4 tl suolaa
ripaus maustepippuria

Pese, kuori ja paloittele bataatti, porkkanat, inkivääri ja perunat sekä kuori ja lohko sipuli. Kuullota kaikkia kasviksia öljyssä paistinpannulla hetken aikaa kahdessa erässä.
Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät, lorauta sekaan noin ruokalusikallinen kasvisfondia.
Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kookoskerma, suola ja pippuri, Kiehauta hetki. Tästä tuli noin 2 litraa keittoa.



 Lopusta inkivääristä teen aina "terveysjuomaa". Keittelen noin 2 litraa vettä, pilkon siihen loput inkiväärit, annan kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Lopuksi puristan joko koko tai puoli sitruunaa sekaan. On aika tujua, mutta hyvä apu flunssan oireiden hiipiessä. En tiedä, kuinka vitamiinit kärsivät pakastamisesta, mutta pakastan tätä aina pahan päivän varalle. Itse juon laimentamattomana, mutta en välttämättä suosittele muille 💖



1 kommentti:

  1. Tätä pitääkin kokeilla!
    Oon opetellu tykkäämään sosekeitoista ja muutama hyvä resepti onkin löytynyt.
    Kiitos myös inkiväärivikistä!
    Olin juuri flunssassa ja lisäilin vaan inkivääriä ja hunajaa kuumaan veteen tai mustaviinimarjamehuun. Tuo kuullostaa hyvältä. :)

    VastaaPoista