Hae tästä blogista

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Tuttifrutti-appelsiinikakku



Tuttifrutti-appelsiinikakku

5 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vanilliinisokeria
2 dl kermaa
3 munaa
150 g sulatettua margariinia
1 dl appelsiinimarmeladia (Dronningholmin marmeladi sopii mielestäni parhaiten)
n. 1 dl Tutti Frutti Crush -rouhetta


Sekoita kuivat aineet keskenään ja jauhopussin kyljessä olevassa ohjeessa käsketään sen jälkeen lisäämään muut aineet hyvin sekoittaen. Itse olen kokeillut useampiakin variaatioita, mutta päätynyt siihen, että sekoitan munat ja kerman jäähtyneen margariinin sekaan, vaikka se hieman ryyhkäytyykin ja on varmaan leipomissääntöjäkin vastaan. Lopuksi lisätään Tutti Frutti Crush -rouhe. Kakku paistetaan alimmalla tasolla 175 asteen lämmössä noin 50 minuuttia uunista riippuen. Monesti otan pois jo 45 minuutin jälkeen, jos olen todennut kakun tikulla kokeilemalla kypsäksi. Ohjeesta tulee yksi kakku.

Ylemmän kakun koristelin sulatetulla valkosuklaalla ja alemman mansikanmakuisella tomusokerilla. Olen tehnyt tällä ohjeella aikojen saatossa useita kakkuja, mutta mielestäni tämä yhdistelmä oli sen verran makoisa ja raikas, että kirjoittelen sen tänne muistiin.


sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Mustikkainen hyydykekakku



Jo pari viikkoa sitten tein tällaista hyydykekakkua pieneen, halkaisijaltaan 20 cm olevaan vuokaan. Muistaakseni ohje meni näin:

Pohjana oli murskattuja kaurakeksejä noin 150 g, joihin sekoitin 50 g sulatettua margariiniä. Margariiniä olisi saanut olla enemmän.

Täyte
1 prk Flora Vispiä
1 prk valkosuklaa-lime -rahkaa
0,5 dl sokeria
pieni pakastusrasia mustikoita kokonaisena (olisi voinut olla parempi valinta soseuttaa)
2 rkl sitruunan mehua liivatteita varten
4 liivatetta

Päällys
- keitin mustikoista 2 dl tosi ehtaa mehua, johon lisäsin sokeria maun mukaan
- 3 liivatetta
- taisin lorauttaa sekaan 1 - 2 rkl sitruunan mehua

Sekoitin kiehuvan mehun joukkoon kylmässä vedessä liuotetut liivatteet, annoin jäähtyä ja lusikalla varovasti levitin pinnalle. Siitä huolimatta päällys rupesi pikkaisen kuplimaan, mutta sain sattumat noukittua pois.

Koristeet ovat valkosuklaata ja vihreät lehdet aitoja mustikan lehtiä.