Hae tästä blogista

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Lakritsi-raparperihyydykekakku

Oli ihan pakko kokeilla Suklaamuruja-blogissa ollutta ideaa lakritsakastikkeen käytöstä.

Pohja

150 g Pirkan kaurakeksejä
50 g sulatettua marg.


Täyte

2½ dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Creme Fraichea (150 g)
1 rkl Lime Curdia
n. 2dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
vajaa 2 dl raparperihilloa
2 rkl makea sitrus Mehukatti-mehua laimentamattomana
5½ liivatetta



Päällys

1 tuubi Pirkan lakritsikastiketta
3 liivatetta
2 rkl makea sitrus Mehukatti-mehua laimentamattomana


Raparperihillo, jota käytetty kakussa

(alkuperäinen ohje Nettitelkusta)

2 dl vettä
3 litran kattila täynnä pilkottuja raparpereja
2 dl hillosokeria
1 dl fariinisokeria
2-3 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria

Pane kaikki aineet kattilaan. Keitä noin 10 min ja sekoita kunnes raparperit ovat muussautuneet.

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Syksyinen suklaakakku



Pohja (halkaisija n. 26 cm)

7 munaa
3,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,2 dl perunajauhoja
0,6 dl tummaa kaakaota
2 1/3 tl leivinjauhetta

Kostutus
2½ dl Marlin Vital -mehua (ananas, appelsiini, omena, passion ja banaani)


Täyte
Kahdessa välissä hasselpähkinähyydykejauheesta pakkauksen ohjeen mukaan tehty hyydyke ( 5 dl Flora Vispiä).


Keskimmäisessä välissä suklaamousse:
200 g tummaa leivontasuklaata (Rainbow)
3 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
2 liivatelehteä
n. 2 rkl vettä
2 tl rommia-aromia

Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa kermavaahtoon. Mausta sokerilla.

Itse keitin liivatteita varten 1 tl rommia-aromia ja loput vettä (yhteensä 2 rkl). Lisäsin vielä lopuksi 1 tl:n rommia-aromia.

Suklaamoussen alla on Dronningholmin aprikoosimarmeladia. 330 gramman marmeladipurkki meni lähes kokonaan.

Vaaleat pursotukset: 5 dl Flora Vispiä maustettuna tomusokerilla (ehkä noin 4 rkl)

Ruskea päällys: 2 prk Tiramisu-rahkaa (sekaan reilu kaapaisu ruokalusikalla pursotuksissa käytettyä Flora Vispistä)

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Suklaakakku



Ostin Valion rahkojen uutuusmakua Tiramisua ja halusin kokeilla sitä suklaakakkuun. Rahka toimi hyvin, mutta jotakin meni pahasti pieleen suklaamoussea tehdessä. Tein moussea ohjeen mukaan, mutta kun lisäsin suklaan, vispikerman ja suklaan seos muuttui ryynimäiseksi ja kun lisäsin rommiaromia ja liivateveden, seoksesta "irtosi" nestettä varmaan 1½ - 2 dl. En ymmärrä mitä tein väärin, koska olen kerran aiemminkin tehnyt tällä ohjeella, ja kaikki toimi silloin OK.


Joka tapauksessa, pohjana on kahden munan kaakaoinen sokerikakkupohja. Alimmassa välissä on Tiramisu-rahkaa pieneen määrää kermavaahtoa sotkettuna. Toisessa välissä piti olla suklaamousse rommiaromilla maustettuna, mutta sieltä löytyi ikäänkuin suklaalaatta. Sipaisin tähän väliin myös hieman aprikoosihilloa. Päällä on vielä Tiramisu-rahkan ja kerman seosta ennen vaahtokarkkikuorrutetta.

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Suklaa-kesäkurpitsakakku

Tein suklaa-kesäkurpitsakakun Lettupannun ohjeen mukaan. Vuokani oli hieman liian iso tälle taikinamäärälle. Päällykseen laitoin Kevytleviä ja ruskehtavaa vaniljasokeria. Tästä johtunee päällisen väri. Koristeena on kukkien ja lehtien lisäksi Pirkan Suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä.

Teeleivät



Ensimmäinen kotsan läksy on tehty. Maistuvaiset teeleivät oli asettu kauniisti esille - hyvä!