Hae tästä blogista

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Tunnustus

Sain jo jokin aika sitten iloisen yllätyksen Sumilta: ensimmäisen tunnustukseni! Kiitos Sumille. Tässä on vaan ollut niin kiirettä, että vasta nyt ehdin paneutumaan asiaan paremmin. Lähetän tämän tunnustuksen Caritalle ja Teresalle Suklaamuruja-blogiin, Eeva-Liisalle Juhlatar-blogiin ja Suklaamurusia-blogiin. Tästähän tuli aika suklaapainotteinen ;) Hyvää ja auringonpaisteista kevään jatkoa kaikille!

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kääretorttu

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, sekoita ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Kaada taikina hieman öljyllä hipaistulle leivinpaperille. Paista 225 asteen lämmössä noin 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä. Tässä tortussa on kuorrutuksena äitienpäiväkakusta jäänyt vaahtokarkkikuorrute, jonka alla on loppu osa kerma-rahkaseoksesta. Koristeet ovat marsipaania.

Täyte

1 prk Flora Vispiä
1 prk rahkaa (250 g)
½ dl sokeria

9 palaa Pätkis Mini Bites -pussista raastettuna
1 prk päärynänpuolikkaita (410 g, josta päärynää 238 g)

Pätkis-raasteen ja pilkotut päärynän palat lisäsin kerma-rahka -seoksen päälle. Ensin lisäsin Pätkiksen ja painelin raastetta hieman lusikalle kerma-rahkan sekaan.

maanantai 10. toukokuuta 2010

Äitienpäivän kakku

Pohjana kahden munan kakkupohja.

Kostutus
n. 1 dl sitruuna-lime -mehujuomaa

Täyte
Levyjen päälle sipaisu Lemon Curd -tahnaa

1 prk valkosuklaa-lime -rahkaa
noin ½ prk Flora Vispiä vispattuna (reilu)
n. ½ dl sokeria
2 liivatetta
1 rkl sitruuna-lime -mehujuomaa

Päällys
noin puolet vispatusta Flora Vispi -purkista
ja vaahtokarkkimassaa

Vaahtokarkkimassa
175 g valkoisia Haribon vaahtokarkkeja, joista 4 meni maistellessa :)... Siis vajaa 175 g
2 rkl vettä
reilu 6 dl tomusokeria

Pane vaahtokarkit öljyttyyn, mikron kestävään kulhoon. Ripottele päälle vesi. Kuumenna 20 sekunnin erissä, sekoita välillä. Massa on aika löysää. Lisää tomusokeria siivilän läpi ja sekoita. Jossakin välissä täytyy ottaa öljytyt kädet mukaan, joista tulee melkoiset tahmatassut, mutta älä luovuta.
Kun sain jämäkkyyttä, kaadoin massan lopuksi vielä tomusokerikeon päälle, ja pöyrittelin siinä, kunnes sain siistin kasan. Tällä kertaa lapsetkaan eivät enemmälti valittaneet kuorrutteesta. Ilmeisen onnistunut siis, kestävä ainakin. Vaahtokarkkimassasta meni vain toinen puoli tämän kokoiseen (halk. 20 cm) kakkuun.



Unikko on tehty muuten marsipaanista, mutta mustat osat Kick-karkista.

Reunassa kiertää Malacon Dark Shots -salmiakkikuulia ja kinuskitoffeen makuisia irtokarkkeja (lumikuulia).